E-İrsaliye

Sevk irsaliyelerini dijital ortamda oluşturarak sevkiyat süreçlerini ve ticareti hızlandırmayı sağlayan e-İrsaliye, işletmelerin verimliliğini artırıyor.

Yasal mevzuata uyumlu  

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya geçirilen e-irsaliye, kağıt ortamdaki sevk irsaliyesi ile aynı hukuki niteliklere sahip bulunuyor. e-İrsaliye ile sevk irsaliyeleri mevzuata uyumlu şekilde elektronik sertifika ile imzalanarak elektronik ortamda iletiliyor, muhafaza ve ibraz ediliyor.

Daha düşük maliyet 

e-İrsaliye uygulamasından yararlanan işletmeler iş süreçlerinde hız ve verimlilik artışı elde ederken, kağıt sevk irsaliyelerinin basımı ve hazırlanması gibi işlemlerden kaynaklanan maliyetlerden de tasarruf sağlıyor

Kolay entegrasyon

e-İrsaliye uygulaması, işletmelerde kullanılmakta olan diğer yazılımlar, sistemler ve işletmenin genel iş süreçlerine kolayca entegre edilebiliyor.

 

Veri güvenliği

e-İrsaliye ile sevk irsaliyelerinin dijital ortama taşınması , bu kayıtların güvenliğini sağlıyor. 

 

Kolay erişim

e-İrsaliye ile dijital ortamda oluşturulan belgelere sistem üzerinden tek tıkla ulaşmak, işletmelerin operasyonel verimliliğini artırıyor.

 

Çevre dostu irsaliye süreçleri

e-İrsaliye, kağıt kullanımının sona ermesiyle sağlanan maliyet avantajına ek olarak çevre dostu bir uygulama da sunuyor. İrsaliyelerin elektronik ortama geçmesiyle birlikte işletmelerde kâğıt kullanımı azaltılıyor ve ağaçların kesilmesi önleniyor.  

 

Yasal mevzuata uyum ve güncel yapı

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın standartlarına uyumlu şekilde geliştirilen e-İrsaliye, değişen mevzuata göre düzenli olarak güncellenerek sürekli uyumluluk sağlıyor. 

E-İRSALİYE UYGULAMASI NEDİR?

e-İrsaliye, kağıt ortamında hazırlanan sevk irsaliyesi ile aynı hukuki niteliklere sahip olan, dijital irsaliye belgesidir.

KİMLER E-İRSALİYE KULLANABİLİR?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan taslak tebliğ uyarınca, e-fatura uygulamasına dahil olan işletmelerin 1 Temmuz 2019 itibarıyla e-irsaliye uygulamasına geçmesi zorunludur. Bu zorunluluğun dışında kalan işletmeler de 487 Sıra Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde açıklanan usul ve esaslara uygun şekilde, e-İrsaliye düzenleme ve iletmeye yönelik başvuru ve hazırlıklarını tamamlayarak e-İrsaliye uygulamasına dahil olabilir.

E-İRSALİYE UYGULAMASINI KULLANMAK İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR?

e-Fatura mükellefi olan işletmelerin, e-İrsaliye çözümünü kullanmaya başlayabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığına başvurma zorunluluğu bulunmamaktadır. e-Logo Özel Entegratörlüğü'ne başvuruda bulunulması yeterlidir. Henüz e-Fatura mükellefi olmayan işletmelerin ise öncelikle bu uygulamaya geçmesi gerekir.

E-İRSALİYE İLE KAĞIT İRSALİYE ARASINDA FARK VAR MI?

e-İrsaliye, kağıt sevk irsaliyesi ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Elektronin ortamda, elektronik sertifika ile imzalanır; alıcıya elektronik ortamda iletilip elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilir.

E-İRSALİYE UYGULAMASI İŞLETMELERE NE KAZANDIRIR?

e-İrsaliye çözümüyle tüm sevk irsaliyeleri elektronik ortama taşındığı için kağıt, baskı, posta ve arşivleme gibi maliyetler ve bunlara bağlı iş yükleri ortadan kalkar. Kağıt tüketimi minimum seviyeye indiği için her yıl yüz binlerce ağacın kesilmesi önlenmiş olur. Elektronik dağıtım sayesinde sevkiyat süreçleri hızlanır, böylece zaman tasarrufu sağlanır. İrsaliyeler elektronik ortamda güvenli bir şekilde saklanır ve gerektiğinde saniyeler içinde bulunabilir. İşletmelerin süreçlerine ve mevcut yazılımlarına kolayca entegre edilen e-İrsaliye, Gelir İdaresi Başkanlığı standartlarına tam uyum sağlar ve değişen mevzuata göre güncellenir.
Uyumlu Logo Çözümleri

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler kullanılır. Logo Yazılım VS Dijital sitemizi kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.

Teklif / Bilgi Alın