E-Fatura Sistemine İsteğe Bağlı Geçiş Mümkün

E-Fatura Sistemine İsteğe Bağlı Geçiş Mümkün

Teknolojinin geldiği nokta resmi birçok işlemin de elektronik ortama aktarılmasını sağladı. Böylelikle bu işlemleri gerçekleştirmek daha kolay hale geldi. Online ortamda çözülebilen ödeme işlemleri, faturalamalar kullanıcılara zaman ve masraflardan da tasarruf imkanı sağladı. İşletmeler fatura işlemleri için çok sayıda kağıt kullanmak, faturaları ulaştırmak için ise yakıt ya da kargo masrafı yapmak yerine bilgisayar ortamından kısa sürede fatura kesip ulaştırabildiler.

“Ülkemizde belirli periyodlarda belirlenen ciroya göre zorunlu e-Fatura geçişinin yanı sıra dilerseniz sisteme isteğe bağlı olarak da geçiş yapabiliyorsunuz.”

E-Dönüşüm sürecinin bir getirisi olan e-Faturayı önceden fiziki olarak hazırladığınız faturaların ve süreçlerinin dijital ortamda yapılmasına verilen isimdir. Bu sistem ile eski faturalarınızı çok kısa sürede görüntüleyebilir, kağıt faturalar ile aynı standartlarda hukuki geçerliliği olan faturalar oluşturabilirsiniz. Kağıt israfına ve iletim giderlerine engel olarak her anlamda tasarruflu bir çözüme kavuşursunuz.

E-Fatura Başvuru Nasıl Yapılır?

e-fatura sistemine geçmek istediğinizde Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait sisteme kayıt yaptırmanız ve e-fatura aktivasyon sürecinin tamamlanması gerekir. Tüm süreçleri adım adım ve kolayca halledebilmeniz için doğru adımları takip etmelisiniz.

Peki, nedir bu adımlar?

  1. Mali mühür temini: Öncelikle şirketinizin Mali Mühür Sertifikası’na sahip olması için başvurmalısınız. Mali Mühür Sertifikası, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın düzenlediği bir elektronik mühürdür. Bu mührü elde edebilmeniz için TÜBİTAK’a bağlı olan Kamu Sertifikasyon Merkezi (KSM) internet istesine girerek başvurunuzu yaptıktan sonra TÜBİTAK’a Mali Mühür Sertifikası ücreti ödemelisiniz. Başvuru sürecinizi tamamladıktan sonra sertifikanızın size ulaşma süresi 3-10 gün arasındadır.
  2. Online işlemler: Gerekli pin işlemlerini Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne ait internet sitesinin online işlemler kısmından halledebilirsiniz. Mali Mühür Sertifikası almış bir kurum ya da mükellef olmanız durumunda e-posta, telefon gibi iletişim bilgilerinizi online işlemler kısmında güncelleyebilirsiniz.
  3. e-Fatura başvurusu: Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait ”e-fatura canlı ortam başvuru” formunu doldurarak e-Fatura kullanmak istediğinizi beyan etmiş ve başvurunuzu yapmış olursunuz. Sonrasında başvurunuzu kontrol etmek isterseniz e-Fatura portalı sorgulama ekranına girerek gerekli kontrolü sağlayabilirsiniz.
  4. E-fatura aktivasyonu: Son adım diyebileceğimiz bu adımda, elektronik ortam üzerinden fatura gönderip almanız için oluşturduğunuz hesabı aktif hale getirmeniz gerekir. Bunun için, e-Fatura başvuru rehberinde var olan bir programı bilgisayarınıza indirerek çalıştırmanız ve mali mührünüzü kullanmanız gerekir. Aktivasyon işlemi sonucunda e-Fatura sisteminiz işleme açılmış olur.

Başvuru sürecinizde VS’den danışmanlık desteği alabilir, tüm süreci kolay ve hızlıca tamamlayarak e-Fatura oluşturmaya başlayabilirsiniz.

e-Faturanın Avantajları Nelerdir?

e-Faturanın hayatımıza getirdiği birçok avantaj var. Kısaca bahsetmek gerekirse;

  • İşletmenizin maliyetini azaltır.
    • Kağıt fatura bastırmanıza gerek kalmaz. e-fatura elektronik ortamda hazırlanır ve gönderilir.
    • Faturaların müşteriye gönderimi için kargolamaya gerek kalmaz. e-faturayı anında müşterinize iletilir.
    • e-Faturalar dijital ortamda arşivlenir ve arşivleme işleminden kurtulursunuz.
  • Faturalarınızın kaybolma riskini ortadan kaldırır.
  • Hem çevre dostu hem de tasarrufludur.
  • Faturaları daha hızlı hazırlamanızı sağladığı için zamandan tasarruf edersiniz.
  • Tahsilatlarınızı hızlandırmanızı sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler kullanılır. Logo Yazılım VS Dijital sitemizi kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.

Teklif / Bilgi Alın