Neden ERP kullanmalısınız? Logo ERP’nin avantajları nelerdir?

Neden ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) kullanmalısınız? Logo ERP’nin avantajları nelerdir?

Günümüz iş dünyasında operasyon süreçlerinin yönetimi geçmişe göre farklılık göstermektedir. İş süreçlerinin yönetiminde yaşanan aksaklıklar birtakım gelişmeleri beraberinde getiriyor.

Mikro veya makro her ölçekte firmanın çalışanları ve çalışanların yetkin sorumlulukları bulunmaktadır. Görev sürecinin yönetiminin herhangi bir aşamasında yaşanan aksaklıklar; işletmeye olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bu durumlardan kaynaklı olarak tüm süreçlerin ve tüm aşamaların otomatize edilmiş merkezi bir noktadan yönetilmesi bir gereklilik halini almıştır. İşletmelerin operasyonel süreçleri dijitalleştikten sonra, bu süreçlerin yönetimi de geliştirilen yazılımlarla dijitale taşınmış oldu.

Bu noktada Kurumsal Kaynak Planlama yani ERP denilen kavram ortaya çıkıyor. Peki kurumsal kaynak planlaması nedir?

ERP (Enterprise Resource Planning/ Kurumsal Kaynak Planlama) kuruluşların günlük iş faaliyetlerini yönetmeye yarayan bir yazılım türünü ifade eder. Kurumsal Kaynak Planlaması olarak karşımıza çıkan ERP yazılım ve donanımın da dâhil olduğu birtakım bileşenin entegre bir şekilde çalıştığı, farklı alanlardaki kaynakların verilerini tek noktaya toplayıp aynı noktadan organizasyon süreçlerinin yönetilmesini sağlayan bir sistemdir.

ERP kavramı, ilk olarak üretim alanlarında kullanılmaya başlansa da günümüzde ERP sistemleri geniş alanlara yayılmış durumdadır.

ERP şirketler için neden önemlidir?

ERP teknolojisi, tüm iş süreçlerini bir araya getirerek bütüncül bir operasyon yönetimi sağlar. İş operasyonlarını sürdürebilir hale getirerek ihtiyaç duyulan bilgilere erişimi kolaylaştırır ve operasyonlar arası uyumluluk hakimiyetini sağlar.

Logo ERP şirketlere nasıl fayda sağlıyor?

İşletmeler Logo ERP yazılımına geçmeden önce iş süreçlerini tanıması ve yalınlaştırması gerekir. Logo ERP bir kuruluşun iş sürecini verimli hale getirirken aynı zamanda o süreci kolaylaştırmaktadır. Bu sayede kuruluşların maliyetlerinde azalma ve zamandan tasarruf edildiği görülür. Aynı zamanda Logo ERP yazılımları, işletmenin tüm departmanlarını tek bir yapı altında entegre ederek iş süreçleri arasında bir uyum yakalar. Böylece bir işletme karar verme aşamasına geldiğinde objektif bakış açısına sahip olabilir ve doğru kararlar verebilir.

Bu payda da Logo ERP programı kullanıcılarına sadeleştirilmiş ve iyileştirilmiş bir deneyim sunuyor.  Logo ERP programı ile isteğe ve ihtiyaca göre eklenebilen modüllerle tüm işletmeler, kendileri için en uygun ERP programı paketini oluşturabiliyor. Yerleşik ya da web üzerinden çalışan alt yapı kullanım seçenekleri de sunan Logo ERP programı portföyündeki kapsamlı çözümler, her işletmenin ihtiyacına göre seçilip şekillendirilebiliyor. Bu süreçte Logo'nun güçlü iş ve çözüm ortakları ağından da destek alınarak projeler en verimli şekilde sonuçlandırılıyor.

Logo ERP programı ile işletmeler gelişmiş iş süreçleri, gelişmiş tedarik yönetimi, gelişmiş ulusal ve uluslararası işlemler, daha iyi bilgi ve operasyon planlaması, gelişmiş maaliyet izlemesi, gelişmiş tedarik yönetimi, gelişmiş iş sürecinin takibi gibi birçok konuda kullanıcılarına fayda sağlıyor.

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler kullanılır. Logo Yazılım VS Dijital sitemizi kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.

Teklif / Bilgi Alın